Vanliga frågor & svar

.

Vad ska jag ha för kläder på mig?

Pole: Till uppvärmningen är det bra att ha mjuka, varma kläder exempelvis mjukisbyxor, leggings och kanske tröja. Sedan kan du ta av dig till hotpants och sportBH eller kalsonger för teknikträningen som kräver ben och hudlås. På nybörjarklasser går det bra att ha tights och linne under de första 3 lektionerna men när vi börjar att sitta på stången behövs kortare shorts som ger hudkntakt för att sitta kvar.

Twerking är det viktigt att du har mjuka knäskydd för knästående tekniker och lösa plagg över rumpan då det är svårt att twerka med åtsittande plagg.

De flesta föredrar att ha mjuka shorts och linne/sportBH.

Chair dance och floorwork är det rekommenderat du har leggings och även strumpor så att du inte fastnar med huden på stolen eller golvet och får friktionsbränna

Exotic pole: är det rekommenderat du har leggings så att du inte fastnar med huden mot golvet och får friktionsbränna, knäskydd för att spara på knäna då vi rör oss mycket på golvet och klackar (valfritt)

.

Du får inte ha smycken på dig under träningen då det kan repa stängerna så att man skär sig.

Tejpa över eller ta bort piercing innan träningen så att du inte fastnar med piercings i stångens hål och skadar dig.

För att undvika att glida på stången är det är bra om du inte har smörjt in dig med hudkräm samma dag då det minskar hudens greppförmåga.

Tips! BodyShops yoghurt fungerar utmärkt för poledancers och även aloe vera gel.

Vad behöver jag mer ha med mig?

Vill du ha inneskor i uppvärmningen går det bra, annars tränar vi barfota. Vattenflaska, en mikrofiberduk till stången och en liten svetthandduk kan vara skönt att ha med sig varma dagar.  Sedan använder vi greppmedel för bättre handgrepp i form av flytande talk som finns att köpa i studion.

Behöver jag anmäla att jag inte kan komma på min klass?

Då många klasser är fullbokade och möjligheten att ta igen missade pass blivit lite knepigare så har vi kommit fram till ett smidigt frånvaro och bokningssystem för missade pass. För att få ta igen ett missat pass behöver du anmäla frånvaro senast kl 12:00 samma dag som din klass är så att andra har möjlighet att reservera den platsen.

Behöver du ta igen ett missat pass? Då kan du enkelt boka in dig på ett pass som finns tillgängligt genom att skriva ditt namn. På så sätt slipper man åka in i onödan. Hur smidigt är inte det?

Du behöver inte ta igen ditt missade pass på motsvarande klass om du inte vill, utan du har möjlighet att välja annat om du är nyfiken att testa på t.ex. twerking, flexibility eller classique.
När du tar igen ditt missade pass dyker du upp på önskat pass och talar om för instruktören vilken klass du normalt sätt går på så att hon kan bocka av din närvaro.
Är du anmäld till nästkommande termin har du möjlighet att överföra max 3 pass till den kommande perioden men försök gärna i den mån du kan att ta igen under pågående termin så du hinner med att ta igen alla pass du missar.

Anmäla frånvaro 
Är du sjuk eller behöver vara borta så anmäler du frånvaro senast kl 12 samma dag som klassen är i detta formulär :  https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSdEngiVWpWO-EC1Df_x0rYcDmoumYaZUcDJPqjCvz9P0Bjltw/viewform
Det går bra att anmäla frånvaro långt i förväg, ju tidigare desto bättre.

Reservera plats för att ta igen 
Om du har missat pass och behöver ta igen går du in i detta dokument för att se vilka pass som finns lediga att at igen på, här kan du reservera en plats genom att skriva in ditt namn så att du slipper åka in i onödan och chansa på att få plats på ett pass.
https://docs.google.com/spreadsheets/u/0/d/1WOh8k01PihEN-p7AaCih3z_NVcYP9giy93hp5sRllj8/htmlview 

Vad händer om jag missar en klass? Brinner den inne då?

Nejdå! Du har möjlighet att ta igen missade pass i mån av plats på en annan klass under den pågående kursperioden som du är anmäld till och du kan ta igen missade pass i förväg om du vet att du t.ex. ska resa bort. Kolla på schemat vilka klasser som inte är fullbokade, på fullbokade klasser kan man endast ta igen ifall att ordinarie elever skulle vara borta så därför rekommenderar vi dig att istället välja pass med större chans att kunna få delta så att man inte åker in till studion i onödan.

Du behöver inte ta igen ditt missade pass på motsvarande klass om du inte vill, utan du har möjlighet att välja annat om du är nyfiken att testa på t.ex. twerking och flexibility

När du tar igen ditt missade pass dyker du upp på önskat pass och talar om för instruktören vilken klass du normalt sätt går på så att hon kan bocka av din närvaro.

Är du anmäld till nästkommande termin har du möjlighet att överföra max 3 pass till den perioden.

Vad är OP (open pole) ?

Som elev hos oss kan du komma på träningstillfällen där du har möjlighet att träna på egen hand utan att en instruktör leder passet, självklart finns det personal på plats som du kan rådfråga men tanken är att man främst tränar på egen hand. Perfekt att ta sig tiden att öva på det man lärt sig under klass och finslipa tekniken. Tiderna varierar från period till period, ibland tillochmed från vecka till vecka så se till att alltid kolla schemat innan du kommer till oss på OP.

Som elev hos oss kostar ett OP tillfälle 40kr och klippkort för 320 kr.

.

Kan vem som helst börja träna polefitness?

Nästan. Det beror såklart lite på vad ambitionen är. I stort sett vem som helst kan gå en nybörjarkurs och fortsättningskurs bara för att det är kul och för att det är en otroligt effektiv träningsform. Det är en myt att man måste vara smal, vig och vältränad innan man börjar. Åldern på de som tränar hos oss varierar från 3 till 65 år.

Vill du avancera inom sporten och kanske drömmer om att tävla och gå långt så krävs såklart ett stort fokus och en stark, balanserad och frisk kropp samt många år av träning.

Hur många stänger har ni?

11 stycken på båda studios.
Stängerna står med bra avstånd från varandra så att du kan ta ut dina rörelser ordentligt, och samtliga stänger är ca 3.15 meter långa. Våra stänger är av märket xpole, modell x-pert, 45 mm i krom.

Hur hittar jag till er? 

På Hagagatan 16 hittar du vår ena fina studio, portkoden in är 6699. 

I passagen på vänster sida hittar du en grön dörr med vår skylt på, följ trappen ned så voilá, där är vi!
Åker ​du kommunalt är det väldigt smidigt att ta sig till oss oavsett om du åker tunnelbana eller pendeltåg, åk till Odenplan station och välj utgång Odenplan.

För dig som kör bil finns det ett stort parkeringshus precis mitt emot studions port (Riddarsporren)

På Norrtullsgatan 36 hittar du vår andra nya studio, koden till grinden och portkoden är 8096
Åker ​du kommunalt är det väldigt smidigt att ta sig till oss oavsett om du åker tunnelbana eller pendeltåg, åk till Odenplan station och välj utgång Odenplan eller Vanadis.