Vanliga frågor & svar

.

Vad ska jag ha för kläder på mig?

Pole: Till uppvärmningen är det bra att ha mjuka, varma kläder exempelvis mjukisbyxor, leggings och kanske tröja. Sedan kan du ta av dig till hotpants och sportBH eller kalsonger för teknikträningen som kräver ben och hudlås. På nybörjarklasser går det bra att ha tights och linne under de första 3 lektionerna men när vi börjar att sitta på stången behövs kortare shorts som ger hudkntakt för att sitta kvar.

Twerking är det viktigt att du har mjuka knäskydd för knästående tekniker och lösa plagg över rumpan då det är svårt att twerka med åtsittande plagg.

De flesta föredrar att ha mjuka shorts och linne/sportBH.

Chair dance och floorwork är det rekommenderat du har leggings och även strumpor så att du inte fastnar med huden på stolen eller golvet och får friktionsbränna

Exotic pole: är det rekommenderat du har leggings så att du inte fastnar med huden mot golvet och får friktionsbränna, knäskydd för att spara på knäna då vi rör oss mycket på golvet och klackar (valfritt)

.

Du får inte ha smycken på dig under träningen då det kan repa stängerna så att man skär sig.

Tejpa över eller ta bort piercing innan träningen så att du inte fastnar med piercings i stångens hål och skadar dig.

För att undvika att glida på stången är det är bra om du inte har smörjt in dig med hudkräm samma dag då det minskar hudens greppförmåga.

Tips! BodyShops yoghurt fungerar utmärkt för poledancers och även aloe vera gel.

Vad behöver jag mer ha med mig?

Vill du ha inneskor i uppvärmningen går det bra, annars tränar vi barfota. Vattenflaska, en mikrofiberduk till stången och en liten svetthandduk kan vara skönt att ha med sig varma dagar.  Sedan använder vi greppmedel för bättre handgrepp i form av flytande talk som finns att köpa i studion.

Behöver jag anmäla att jag inte kan komma på min klass?

Nej, du behöver inte anmäla frånvaro. Är du bokad på en klass som är full eller har väldigt få deltagare kan det vara snällt att säga till att du inte kommer så att andra har möjlighet att ta din plats, men det är inget måste. Maila då info@sthlmpole.se

Vad händer om jag missar en klass? Brinner den inne då?

Nejdå! Du har möjlighet att ta igen missade pass i mån av plats på en annan klass under den pågående kursperioden som du är anmäld till och du kan ta igen missade pass i förväg om du vet att du t.ex. ska resa bort. Kolla på schemat vilka klasser som inte är fullbokade, på fullbokade klasser kan man endast ta igen ifall att ordinarie elever skulle vara borta så därför rekommenderar vi dig att istället välja pass med större chans att kunna få delta så att man inte åker in till studion i onödan.

Du behöver inte ta igen ditt missade pass på motsvarande klass om du inte vill, utan du har möjlighet att välja annat om du är nyfiken att testa på t.ex. twerking och flexibility

När du tar igen ditt missade pass dyker du upp på önskat pass och talar om för instruktören vilken klass du normalt sätt går på så att hon kan bocka av din närvaro.

Är du anmäld till nästkommande termin har du möjlighet att överföra max 3 pass till den perioden.

Vad är OP (open pole) ?

Som elev hos oss kan du komma på träningstillfällen där du har möjlighet att träna på egen hand utan att en instruktör leder passet, självklart finns det personal på plats som du kan rådfråga men tanken är att man främst tränar på egen hand. Perfekt att ta sig tiden att öva på det man lärt sig under klass och finslipa tekniken. Tiderna varierar från period till period, ibland tillochmed från vecka till vecka så se till att alltid kolla schemat innan du kommer till oss på OP.

Som elev hos oss kostar ett OP tillfälle 40kr och klippkort för 320 kr.

.

Kan vem som helst börja träna polefitness?

Nästan. Det beror såklart lite på vad ambitionen är. I stort sett vem som helst kan gå en nybörjarkurs och fortsättningskurs bara för att det är kul och för att det är en otroligt effektiv träningsform. Det är en myt att man måste vara smal, vig och vältränad innan man börjar. Åldern på de som tränar hos oss varierar från 3 till 65 år.

Vill du avancera inom sporten och kanske drömmer om att tävla och gå långt så krävs såklart ett stort fokus och en stark, balanserad och frisk kropp samt många år av träning.

Hur många stänger har ni?

11 stycken.
Stängerna står med bra avstånd från varandra så att du kan ta ut dina rörelser ordentligt, och samtliga stänger är ca 3.15 meter långa. Våra stänger är av märket xpole, modell x-pert, 45 mm i krom.

Hur hittar jag till er studio?

På Hagagatan 16 hittar du vår fina studio, portkoden in är 6699.

I passagen på vänster sida hittar du en grön dörr med vår skylt på, följ trappen ned så voilá, där är vi!

Åker ​du kommunalt är det väldigt smidigt att ta sig till oss oasvett om du åker tunnelbana eller pendeltåg, åk till Odenplan station och väl utgång Odenplan.